Handbalveld

Summer (her)opent handbalveld aan het Huygensplantsoen

Aan het Huygensplantsoen in Ridderkerk is sinds kort een handbalveld te vinden, met dank aan de 10-jarige Summer Opmeer. Op woensdag 30 november 2022 (her)opende zij het veld samen met wethouder Fleur Stip.

De Ridderkerkse Summer is de initiatiefneemster van dit veld. Ze gaf bij de gemeente aan “dat er alleen maar voetbalveldjes zijn” en dat ze het erg leuk zou vinden als zij ook ergens kon handballen.

Wethouder Fleur Stip: “En daar had Summer gelijk in. We willen meer en meer gaan inzetten op multifunctionele sport- en speelveldjes, zodat kinderen buiten verschillende sporten kunnen uitoefenen. Daar past dit handbalveld goed bij. Voetbal is erg leuk, maar er is meer.”

Leerlingen van het nabijgelegen OBS De Noord kregen bij de (her)opening een handbalclinic van handbalvereniging Saturnus’72. In een uur maakten de leerlingen kennis met de basis van deze sport. 

Het handbalveld is mede gefinancierd door het Sportakkoord Ridderkerk. Het Sportakkoord is een speciale subsidie die initiatieven op gebied van sport en bewegen een impuls kan geven.