Kom ga (eens) mee fietsen (Mindful Cycling cursus) in volle gang

Mindful Cycling is een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en fietsen. Onder begeleiding van coach Peter van den Hoek wordt er elke week gestart in natuur- en recreatiegebied De Gorzen. Het verzamelpunt is bij Crossfit Ridderkerk (Gorzenweg 5). Hier kan ook gebruik gemaakt worden van de faciliteiten.

Kom, ga (eens) mee fietsen is een trainingsprogramma geschikt voor de
beginnende fietser. Er is extra aandacht voor ademhaling, bewustwording, meer energie, meer rust in je hoofd en zo dus meer genieten.

"Mijn naam is Peter van den Hoek, gecertificeerd Mindful Cycling instructeur. Wielrennen, moutainbiken en de nieuwe ontwikkeling op fietsgebied zijn mijn sporten. In het najaar van 2021 heb ik een aantal mensen mogen
begeleiden om beter en vooral ‘bewuster’ te fietsen. Nu in het voorjaar van 2022 heb ik hieraan een vervolg gegeven. Het programma is nóg meer gericht op de wensen en beleving van de fietser. Tot aan de zomer leer ik je in 10 weken een betere fietser te worden".

Het 10-weekse programma bevat naast de al hierboven benoemde elementen, de volgende orderdelen: fietsen in een groep/peloton, fietshouding en positie op de fiets, klim- en bochtentechniek, conditie opbouw en fietstechniek en
onderhoud. De lessen duren 1,5 uur en de kosten zijn € 7,50 per les (incl. koffie of thee).

Wil je meer over mij of Mindful Cycling in de regio Ridderkerk weten? Kijk dan op mijn Facebookpagina www.facebook.com/mindfullcyclingridderkerk of www.mindfulcycling.nl/ridderkerk.