KCR overhandigt de eerste Kangoeroekist aan de Wingerd

Afgelopen week heeft KCR de eerste kangoeroekist uitgeleend aan basisschool De Wingerd. Dit ging samen met een clinic voor alle drie de kleutergroepen en de peuterspeelgroep van Bamboebeer.

De kangoeroekisten zijn aangeschaft met geld vanuit het sportakkoord. De kangoeroekist bestaat uit spelmateriaal, zoals een mikspel, grote dobbelsteen, kruiptunnel en een cijferpuzzel. In de kist zit ook een map met allerlei spelvoorbeelden, die geschikt zijn voor kleuters en peuters. Daarnaast behoort een kleine korfbalpaal ook bij de kist.

Het idee van de kist is dat de school of kinderopvanglocatie zelf aan de slag kan gaan met het materiaal. Scholen en kinderopvanglocaties kunnen de kist lenen voor een periode van circa 6 weken. Daarna gaat de kist weer door naar een andere school of kinderopvanglocatie. Indien gewenst komt KCR in die periode ook een clinic geven, om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met de materialen. Er zijn drie kisten en korfbalpalen beschikbaar voor de basisscholen(kleuters) en drie kisten en korfbalpalen voor kinderopvanglocaties.

Heeft jouw school of locatie interesse in het lenen van een kist en paal? Neem dan contact op met de commissie groei van KCR, werving@kcrkorfbal.nl