Calisthenics in Ridderkerk

Wat in juni 2021 begon met een projectplan van enkele studenten voor hun opleiding is inmiddels realiteit: een calisthenicspark in Ridderkerk. In hun plan beschreven de studenten o.a. de meerwaarde, de kosten en de haalbaarheid van een calisthenicspark in Ridderkerk. Ruim een half jaar later staat het calisthenicspark er (aan de Sportlaan) en kunnen inwoners er kosteloos gebruik van maken. Soms kan het snel gaan. 

"Wij als projectteam hebben een innovatieplan opgesteld voor het neerzetten van een calisthenics park in Ridderkerk. Wij zijn zelf woonachtig in dit dorp, vandaar dat we onder andere voor onze gemeente dit hebben opgesteld. Daarnaast bestaat zo'n park nog niet in ridderkerk. Details hierover hebben we uitgewerkt in ons onderzoek, verslag en innovatieplan." Met dit bericht aan het kernteam van het sportakkoord Ridderkerk werd het balletje aan het rollen gebracht.

Dit bericht met bijbehorend projectplan was aanleiding om het gesprek aan te gaan met deze jongens. Zij overtuigden het kernteam sportakkoord en de gemeente van de meerwaarde van een dergelijk park in de openbare ruimte. 

Voor het calistenicspark is een bijdrage gekregen vanuit de voucherregeling beweegvriendelijke leefomgeving wat mede mogelijk is gemaakt door de provincie Zuid-Holland en Team Sportservice. Aangevuld vanuit de gemeente en het sportakkoord is het gelukt de bergroting rond te krijgen. 

Het park aan de Sportlaan is inmiddels te gebruiken. Er komt nog een officiële opening zodra de maatregelen dit weer toelaten.